Glöm kvotering till bolagsstyrelser, börja redan i förskolan

Tydligen har Centerkvinnorna stämma i detta nu och föreslår kvotering till bolagsstyrelser. Suck.

Men efter gårdagens diskussion om jämställdhet känner jag att jag också borde skriva ett konstruktivt inlägg. Så, om det nu är så att kvinnorna blir färre och färre ju högre upp i hierarkin man kommer i ett företag, i högskolevärlden eller vad det nu kan vara – ska man bara strunta i det?

Jag tror faktiskt inte det. Det verkar sannolikt att en väldigt låg andel kvinnor till exempel i börsbolagsstyrelser är ett tecken på att människor inte har full möjlighet att utveckla sin potential alternativ att vi inte utnyttjar människors potential fullt ut. Men i så fall tyder väl det faktum att kvinnorna blir gradvis färre på att det här inte är något som händer i dörren in till styrelserummen. Antagligen är det en hel räcka av händelser, mönster, könsroller, traditioner, strukturer eller fria val – kalla det vad ni vill – som leder fram till den situationen. Kvotering kan då aldrig bli annat än ett kosmetiskt ingrepp. (Och ett ingrepp i den fria företagsamheten.)

Så egentligen håller jag nog med genusfeministerna lite, man borde börja långt tidigare, redan i vaggan eller åtminstone på förskolan. Redan där borde vi försöka se en liten person, eller individ, inte bara en liten tjej eller kille. Då kanske det blir lättare att senare känna igen det där chefsämnet, med eller utan tuttar. Det borde väl inte vara så svårt, egentligen?

Annonser

En reaktion på ”Glöm kvotering till bolagsstyrelser, börja redan i förskolan

  1. Jag tror personligen på att det här kommer reda ut sig med tiden, jag menar vilka universitsutb. dominerar i styrelserummen? och är det inte så att kvinnor idag är i majoritet på just dom här utbildningarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s