Det blinda särintresset

Man kan ju aldrig så noga veta med rubriksättare, men ”blind kapitalism” var tydligen Svegfors/Benkös egna uttryck. Blind kapitalism är alltså när TV4 går med vinst eller när Google – ”som inte producerar något som helst innehåll” – har globala intäkter på 150 miljarder kronor.

Allvarligt talat är det svårt att ta sånt här dravel på allvar. Svegfors/Benkö är förstås lite för fina för att arbeta på ett medieföretag som går med vinst, eller ens skulle klara sig kommersiellt. Men varför då bekymra sig över hur det går för dagstidningarna? I deras värld är väl ett dåligt resultat något som tyder på att man gjort rätt.

”Många av oss betalar flera hundra kronor varje månad till Com Hem.” Oj oj då. Men det är väl ingen som har tvingat er? TV-licensen är vi däremot tvungna att betala, även om vi bara är intresserade av de blinda kapitalisternas kanaler.

Och ”som inte producerar något som helst innehåll”?! Underförstått: de tjänster google producerar är värdelösa? Man hade ju kunnat förvänta sig att två personer med sammanlagt flera decenniers erfarenhet av mediebranschen skulle begripa lite mer än så. Men det är väl det blinda särintresset som talar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s