Rökpejling

Nu har någon kommit på att undersöka hur många som vill ha rökförbud – även på uteserveringar. Och hela 73 procent är tydligen positiva. Tobaksskatt, rökförbud på krogar, på arbetsplatser och så nu detta. Är det inte lika bra att föreslå totalförbud med en gång? Nåväl, det kommer nog snart det också.

Av de tillfrågade uppger 22 procent att de störs av tobaksrökning på uteserveringar. Vilket skäl har övriga 51 procent? Allmänt jävlas?

Missförstå mig inte, det finns en hel massa problem med rökning. Men det borde trots allt vara upp till rökarna själva att avgöra om de vill förgifta sig. Och det borde vara upp till krogägarna själva om de vill ha rökare som kunder eller inte.

För något år sedan presenterades en liknande undersökning om att en majoritet av de som bor i lägenhet vill att det ska vara rökförbud på balkonger, och rätt många inne i lägenheterna också.

Det man undrar är ju hur myndigheterna skulle kunna avgöra om folk röker inne i sin egen lägenhet. Rökpejling, kanske? Så stod det iaf på de flygblad jag tryckte upp och delade ut som en liten protest mot förmynderisamhället. Kanske dags att ta fram dem nu.

Annonser

2 reaktioner på ”Rökpejling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s